keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kylymää!

Pakko sanoa että huh mikä päivä! Ei nyt mitenkään kauhean vilkas, mutta ihan poikki olen...

Aamu alkoi rauhallisissa merkeissä..


Nikon kanssa maisemia tuijotellen..

Sekä aamupalat nauttien..

Serkkuni viestitteli tulevansa poikansa kanssa kaupungissa käymään meidän yhteisessä mummulassamme ja sovimme sitten mekin näkevämme. Emme näe kovin usein vaikka olemme pienestä asti tosi läheisiä olleetkin, sillä hän asuu perheensä kanssa sen verran kaukana. 

Lähdettiin Saagan kanssa bussilla liikenteeseen, kun auto edelleen brakaa ja Ossi jäi kotimieheksi omia juttujaan väsäilemään. Matka taittui kahdella bussilla, kun määränpää ei ollut keskustan suunnassa. Onneksi ei jouduttu odottamaan bussia kuin vajaa 2 minuuttia! :)

Oli ihana taas vähän rupatella serkkuni ja mummun kanssa. Saagakin sai vähän ikäistään seuraa, kun pikkuserkku oli kaverina. Serkkuni poika on Saagaa 4 päivää vanhempi ja ovat aika samalla kehitystasollakin :) Kahvien ja ruoan lomassa touhuttiin pientenkin kanssa, välillä sai vaan vähän rauhoitella tilannetta, varsinkin kun päikkäri aika läheni. Poitsu oli touhuissaan välillä vähän raisu, poika kun on. Saaga taasen on vähän "herkkis" ja välillä oikea  "drama queen". Hyvillä mielin sieltä silti lähettiin. :) 
Saagalla ei paljon ole ikäistään kaveria lähellä, jos ei puistosta löydy. Serkkuja ja tätsyt kyllä on, mutta kaikki lähinnä 3-6 vuotiaita. Yksi serkku on 2 vuotias, tämän kanssa leikkiikin hyvin :)

Onhan sitä  ns. pikkukakkosta mietittykin, vauvakuumekkin on. Varsinkin kun Ossin sisko sai juuri vauvan ja velikin saa alkuvuodesta perheenlisäystä. Mutta joskus on vaan järki mentävä edellä.. Minulla kun on vuosi opintojakin vielä jäljellä. Toisaalta taas koko alan vaihtokin houkuttaisi, kun ei tunnu enään äidiksi tultua yhtään omalta alalta tuo lähihoitaja juttu. Hankalia valintoja, mutta yksin ne lopulta on kuitenkin tehtävä. Ammatinkin kuitenkin haluan! Ja mieluusti sellaisen josta myös työllistyisi. Mielipiteitä ja vinkkejä saa antaa. ;)

Monia asioita on jo mietitty.

-jos opiskelen alani loppuun valmistuisin 2014 keväällä, jolloin Saaga olisi jo 3 vuotias.. iso ikäero tulisi lapsille..

-jos vaihdan alaa ja opiskelen, menee ainakin 2015 keväälle valmistuminen.. 

-mites sitten työssä käynti? kannattaisi kai olla hetki työssäkin ennen seuraavaa.. saisi ehkä säästöä ja paremman äitiys rahan?

-niin.. se ikäero... olisi kiva saada vähän pienemmällä ikäerolla...

-entä jos sittenkin eka lapsi ja sitten vasta koulu? 

-jos eka valmistuu ja sit jää heti kotiin vauvan kanssa.. ja on tosiaan sen parikin vuotta ainakin kotona... sitten kun pitäs mennä töihin on kaikki taas ihan erilailla, kun on kehittynyt kaikki ohjelmat ja jutut töissä.. pitäs 
opiskella lisää, kun on liian pitkä aika koulusta eikä saa töitä...

-Niin ja olis kiva jos tuo Ossikin sais töitä.. vieläkin työttömänä. Kovasti hakee töitä, soittelee paikkoihin ja lähettää hakemuksia, mutta ei.. aina vähintäänkin tössää siihen, ettei sillä ole kuin muutaman kuukauden työkokemus. Moneen paikkaan vaaditaan enemmän. Mutta miten sitä kokemusta sitten saa jos ei töitäkään saa.. Huoh! Ja sähköasentajalle olis jo työkkärin sivujen perusteellakin paljon töitä! 

Että yritäpä tuossa ajatus ja mielipide tulvassa päättää jotain.. ja jokainen sukulainen pistää omansa vielä kiukaaseen...

No jos siirrytään aiheesta toiseen, etten jää vatvomaan :)

Ensilumen aikaan otettu tämäkuva. Tässä on Saagan oma eka lumipallo :)


Kotiin tulomatka kyläilemästä olikin meinaten sangen.. hmm.. "mielenkiintoinen"..
 Ensimmäiseen bussiin pääsin ihan hyvin, vaikka ahdasta siellä oli ja aina poistuessaan / sisään tullessaan porukka tapansa mukaan tönii vaikka mihin yrittää väistää. yksin kun en lasta vaunuineen siihen bussin välikköön jätä..
Toisen bussin kanssa sitten ongelmat alkoikin... Kerrottakoon että ulkona oli TODELLA kylmä, joten en itse, eikä Saagakaan pysty kauaa kerralla ulkona olemaan.. No venasimme ekaa bussia n. 12 min.. kun bussi tul,i se oli ihan tupaten täynnä ihmisiä, jopa se keskiosa. Eikä kukaan tehnyt elettäkään siirtyäkseen käytäville, että olisin kyytiin päässyt. No ei sitten.. 
Päätin mennä Vieressä olevaan kauppaan lämmittelemään, itsellä ainakin oli posket ihan tulessa. Seuraava bussi tulisi n. 15 minuutin kuluttua. No ulos tultuamme odoteltiin myöhässä olevaa bussia sen 5 minuuttia. Sekin bussi oli ihan täynnä ja joku oli vielä pyöränkin saanut siihen keski osaan.. en siis päässyt tähänkään bussiin.. 
Olin jo silloin kylmissäni, mutta totesin etten viitti taas jäädä odottelemaan vaan päätin kävellä pari pysäkin väliä aikaa kuluttaakseni. No 20 minuutin päästä tuli toinen, kun olin seissyt pysäkillä taas jonkin 5 minsaa. Tällä kertaa bussi ei ollut tupaten täynnä, mutta vaunupaikat varattu.. Tässä kohtaa oltiin oltu jo ihan jäässä, reidet paleltunut, samaten posket.. Joten mentiin toiseen kauppaan lämmittelemään ja odottamaan vartin päästä tulevaa bussia. 
Oltiin asioitu ja lämmetty joten mentiin sitten ulos... no tämä bussi olikin etuajassa ja meni nenän edestä.. arh! Tässä kohtaa päätin, etten enään odota varttia, vaan päätin kävellä kotio lopunkin matkan. kävelyssä meni sen 20 minuuttia. 
No kotona olikin sit sellainen olo, että huh. Reidet, jotka kaupassa oli edelliseltä paleltumiselta sulaneet, olivat taas paleltuneet ja pahasti. Posket olivat ihan sinipunaiset. Kun aloin sisällä lämmetä, oli naama ihan turvoksissa. Minulla on todella herkkä ja kuiva iho, se reagoi pakkaseen nopeasti.. Niin ja unohdin.. minulla tosiaan on rasitus astma.. tuo kova pakkanen ja reipas huhkiminen ei oikein tehnyt keuhkoille hyvää... pari tuntia kotona oli sellainen kipu keuhkoissa, kuin olisi kunnon keuhkoputkentulehdus.. Ja ei sitten tarvitse valistaa pukeutumisesta.. Minulla oli farkkujen alla lämpimät välihousut, Paksun ja pitkän takin alla oli lämmin huppari, pipo päässä, hanskat kädessä ja liina kaulassa. Tai no.. farkut olisi voineet olla kunnon ulkoiluhousut.. mutta eipä tullut kylään mennessä mieleen että joutuisin kävelemään kotiin..

Saagalla oli onneksi paksusti päällä, se kun on herkkä kylmälle. Ja neiti sai istua vainuissa suojassa viimalta ja vielä kulki ns. takaperin, niin ei käynyt kasvoihin ilma. Vaikka kyllä tyttö pääsi sitten lämpimään kylpyyn, kun tultiin kotio :)
Lopun iltaa oltiinkin sitten vain rennosti kotona, katsottiin pikku kakkonen ja joulukalenteri, sekä minä leivoin huomista varten (itsenäisyyspäivä) kakun.. huomenna sitten viimeistelen. 
Nytten nautitaan glögistä ja lopelettaan tältä illalta.. mutta..

Jotta tämä ei jäisi liian vähä kuvaiseksi tässä Saagan tämä iltainen asu :)


Eli Hellokitty-haalari asu. Tämä on kai sitä One pieace-haalari juttua, mutta ei kuitenkaan sitä merkkiä.. Ellokselta tilattiin kun saatiin 40€ alennus hyödynnettyä :)




Mutta nyt tämä tyttö lähtee kylpyyn sulattaan viimeisetkin jäät itsestään.. heihei :)

ps. täällä on se kommentti juttu ;)










1 kommentti:

  1. Haaste! :D http://kuuttarenkorut.blogspot.fi/2013/12/me-me-me-mehaaste.html

    VastaaPoista